Wednesday, June 13, 2012

Rääkimine hõbe, vaikimine kuld?

Ma olen päris jutukas inimene, mitte alati ja kõigiga, aga enamasti. Samas hoian päris palju asju endale. Tegelikult olen pärast ülikooli minekut muutunud palju avatumaks. Ma julgen ka kurbi sündmusi jagada ja nõu küsida. Varem oli mul pidevalt "Keep smiling. Everything is fine. They wont understand anyway." Ma ei tahtnud teisi oma muredega piinata, sest meil kõigil on raske. 

Samas olen avastanud, kui oluline on rääkida nii headest kui halbadest sündmustest. "Jagatud mure on pool muret" kehtib tõesti. Lihtsalt hakkab kergem, aga väga tihti suudavad sõbrad isegi lahendusi pakkuda ja probleem väheneb märgatavalt. 

On asju, mida ma kogesin oma kolm aastat tagasi. Sündmused, mis jätsid minusse väga sügava jälje ja mõjutasid mind palju. Nüüd tagantjärele saan alles aru, kui palju tegelikult. Ma olen neist siiani ikka veel rääkinud vähestele, aga olen juba rääkinud. Nüüd on kergem, need ei tee enam haiget. Aga esimest korda rääkisin mõnele kõrvalisele isikule neist alles paar aastat pärast sündmuste toimumist ja kahjuks polnud see rääkimine kõige meeldivam kogemus. Mul oli väga raske rääkida ja valisin vale inimese - ta ei mõistnud, kuigi seda ongi palju palutud. Seega sulgusin uuesti. 

Nüüd paar päeva tagasi tulid need sündmused pikemalt arutlusele kahe inimesega korraga ja nemad mõistsid ja hakkas parem. Olen õnnelik, et olen endale leidnud sellised sõbrad. Mul on alati olnud Varje, kes mõistab, aga ühest inimesest jääb vahel väheks. 

Seega palun jagage lisaks oma rõõmudele ka oma muresid. Mina võib-olla ei oska nõu anda, aga ma kuulan ja toetan. Kui oma muresid mitte jagada, siis need kuhjuvad ja lõpuks viivad väga halbade mõteteni. 

* * *
Väike luulenurk ka lõppu:


Mõnikord tahaksin ka nutta,
aga enam ei tohi,
olen ju juba suur tüdruk.

Mina pean teadma,
oskama, lohutama.
Ma tahaksin, ausalt,
aga ei oska.

Ka suured tüdrukud nutavad vahel.

* * *

ma ei ole see, kes ma olin eile
      rakud on surnd ja sündind
ma ei ole see, kes ma olin eile
      inimesed on tulnd ja läind
ma ei ole see, kes ma olin eile
      asjad on pakitud ja lahti võetud
ma ei ole see, kes ma olin eile
      mõte on tekkind ja kadund
ma ei ole see, kes ma olin eile
     kondoom on avatud ja kasutatud
ma ei ole see, kes ma olin eile
     ma olen täna ja mitte kauaks

Tuesday, June 12, 2012

Hulluke

Lisaks sellele, et ma teen endale sügiseks veidi hullumeelsed plaanid - matastat kõrvale jms, on mul ka see suvi juba väga palju plaane.

Suvekohviku avamine. Pilt võetud Luunja kodulehelt.
Nimelt avatakse see aasta Lemmatu Marjatalus Suvekohvik, kus hakkan peaaegu kõike tegema praeguste plaanide järgi - kokk, kassapidaja, ettekandja, koristaja jne. Aga hästi ilus kohvik on ja ootan juba väga homset avamist. Tulge siis mulle ikka külla. Lisaks aitan veel teha kodulehte ja hakkan arvatavasti osaliselt sekretär-asjajajaks ka ehk annan infot kohviku ja isekorjamise kohta. Loodan, et saan hakkama ja tuleb tore.


Juuni alguses saadeti üliõpilastele tööpakkumine: "Otsin andmete sisestajat Ahhaa Teaduskeskuse ja tema rahvusvaheliste partnerite uurimusprojekti "Tarbimisteadlikkuse uuring Eestis". See on osa FOODWEB projektist, mis uurib inimeste ja tootjate toitumisalast tervislikkuse ja keskkonnasõbralikkuse teadlikkust Eestis, Lätis, Soomes ja Rootsis.
Otsime kahte andmesisestajat, kes on kohusetundlikud, andmesisestusega varasemalt kokku puutunud (nt ka õpingute käigus) ning saaksid koheselt tööle asuda." Kandideerisin ka, aga saadeti kiri, et ei osutunud valituks, aga lubati uuesti ühendust võtta. Eile õhtul siis saingi kirja, et nüüd mind ikka tahetakse. Kuna see annab erialast töökogemust, siis kavatsen selle ka vastu võtta.

Oleme udused ja puud on lillad. Pildistas Erika Ehmann.
Lisaks on plaanis olla ikka sotsiaalne ka. Eelmine nädal oli selles suhtes juba päris edukas. Nimelt oli neljapäevast laupäevani iga õhtu pidu ja pühapäeval veel külapäev ka. Kõik üritused olid hästi toredad ja õnnestusid  päris hästi. Väga mõnus ja vahva oli. Järgmine nädal lähme sotsioloogidega Gerdale Hiiumaale külla. Siis tuleb jaanipäev ja järgmisena ema sünnipäev ning vanaema juubel. Augustis on suguvõsakokkutulek ja pean vaikselt plaani, et võiks ikka lõpuks Eurotripi teoks teha ehk paariks nädalaks auto/hääle/rattaga Euroopa poole liikuda. Huvilisi? Lisaks tahaks kindlasti jõuda kontserditele, paarile inimesele külla ja teha veel paar lõkkeõhtut. Veel üks idee oli teha Luunjas väike väitluspäev.

Lõpuks on veel kodused tegemised. Lehmad on ikka alles, seega sõidan kolm korda nädalas piimaringi. Lisaks on aiatööd - muru niitmine, rohimine, istutamine, kastmine jne. Veel tahaksin veidi lugeda ka. Isegi jõuan kooli ajal väga vähe ilukirjandust lugeda, siis suvel ikka võiks.

Seega on mu aeg väga üle planeeritud ja kui tahad midagi lõbusat teha, siis pead ise ühendust võtma, sest plaane ma rohkem teha ei jõua, aga liituda veel plaanidega jõuaks küll.

Mis Sul suvel plaanis on?