Friday, January 05, 2024

Tagasivaade 2020, 2021, 2022, 2023

Eelmisest tagasivaate postitusest on möödas neli aastat. Seega on viimane aeg vaadata tagasi aastatele 2020-2023. 

2020. aasta jaanuaris võtsin kahe töökoha vahel aja puhkamiseks ning reisisin Madeiral ja Portugali mandriosal. Reisid tegid eriti toredaks see, et erinevatel aegadel liitusid minuga Olga, Ines ja Miguel. Jaanuari lõpus pidasin ka äraminekupeo ning kolisin Lissabonist Tallinnasse. Tallinnas üürikorteri leidmine läks üllatavalt lihtsalt - kui olin Facebooki postitanud, et otsin Tallinnas koju, siis üks sõber võttis ühendust, et ta isal on üürikorter, kuhu saaksin kolida.

Veebruaris 2020 alustasin tööd Sotsiaalkindlustusametis Ohvriabi eksperdina perevägivalla teemas. Ohvriabis töötasin veebruarini 2022 ning selle aja jooksul sain panustada Vägivallast loobumise tugiliini loomisse, Vägivalla kogemise uuringu läbiviimisse, LSV konverentsi korraldamisse ja PPA ametnikele mõeldud riskihindamise välja arendamisse ning koolituste läbiviimisse.

Veebruaris 2020 raputas maailva COVID19 viirus, mis tõi kaasa minu elus esimest korda kohustusliku karantiini ja avalikus kohas maski kandmise kohustuse. See tähendas, et pidime kõik tegema tööd kodust ning sõpradega sai suhelda samuti eelkõige arvuti vahendusel. Mais piirangud leevenesid ning sai uuesti hakata ka näost näkku rohkemate inimestega kohtuma. Juulis tutvusin oma tänase elukaaslasega, kellega kolisime kokku oktoobris.

2021 möödus samuti vahelduvate COVID karantiinidega. Juulis 2021 murdsin esimest korda luu kukkude redelilt katki vasaku käe. Septembris 2021 ostsime elukaaslasega ühise kodu. Oktoobris 2021 ütles mu tervis tööstressi tõttu üles ning pidin olema kaks kuud haiglas paranemiseks. Haiguslehele jäin veebruarini 2022 ning märtsis alustasin tööd uuesti erasektoris - sel korral Proeksperdis andmeanalüütikuna.

2022. aastal COVID piiranguid enam polnud ning augustis käisime elukaaslasega esimesel ühisel välisreisil Prantsusmaal. 

2023. aastasse jäi mu õe pulm mais ning reis Horvaatiasse septembris. Lõpetasime ka oma ühise kodu sisustamise - praegu on veel puudu lambikuplid. Detsembris 2023 annetasin esimest korda juukseid Vähiliidule - kolme aastaga oli kasvanud 30cm juukseid, mille sain annetusena saata.


Ilusad alanud 2024. aastat!


Foto: Horvaatias septembris 2023, pildistas Elisabeth