Monday, February 04, 2013

Taas tööinimene

Kuigi mul veel lepingut ei ole, olen de facto nüüdsest Tähtvere Tennise- ja Tantsukeskuses administraator. Nädalavahetusel olid kaks esimest tööpäeva, mis läksid täitsa edukalt, välja arvatud kaks lõhutud pokaali, aga nad olid ikka väga haprad ka. Täna nautisin oma tööga kaasnevat boonust ka ehk käisin tasuta tantsutrennis. Seekord siis zumbas, mis oli veidi keeruline, aga vahva ja tore, kuigi mitte nii ülihüpermega äge, nagu seda reklaamitakse.

EPLs ilmus mu tööotsingute raames taas artikkel ka. Käisin isegi EPL fotostuudios pildistamas selleks:



Artiklis on lühikokkuvõte minu saadetud pikemast tekstist: 


Kes otsib, see leiab

Tööd otsides olen ma kandideerinud erinevatele ametikohtadele ja ka palju ei-sid saanud. Alati olen aga lõpuks midagi sobivat leidnud. Mulle on jäänud mulje, et paljud noored nõuavad oma esimeselt või teiselt töökohalt liiga palju. Minu soovitus on, et igasugune töökogemus tuleb kasuks ja muudab edasised tööotsingud lihtsamaks. Isiklikult olen näiteks telefoni teel raamatuid müünud, mis väga paljude mu tuttavate seas kutsus esile reaktsiooni: „Mina küll sellist tööd iial ei teeks!“. Jah, ma tunnistan, et palk polnud suurem asi, kui endal müük väga edukalt ei läinud, ning tihti olid inimesed ka pahased, et ma neid tülitan. Samas oli kollektiiv meeldiv ja töögraafik väga paindlik ning mingi lisaraha ikka teenisin. Lisaks on järgnevatel tööintervjuudel tööandjad just selle töökohaga kaasnevate kogemuste vastu huvi tundnud.

Rääkides nüüd oma praegustest tööotsingutest, siis paistab, et need on jõudnud eduka finišini. Nimelt käisin kolmapäeval ja neljapäeval Tähtvere Tennise- ja Tantsukeskuses administraatori tööd õppimas ja laupäeval on juba esimene vahetus. Minu jaoks tundub see töö väga hea, kuigi kooli kõrvalt on praegu koormus veidi suur – 16 kaheksatunnist vahetust veebruaris. Samas märtsist palgatakse veel üks uus töötaja ning siis on lootust, et koormus läheb samuti väiksemaks. Kolleegid ja ülemus on olnud siiani väga sõbralikud ja abivalmid. Samuti kiirgavad sealsed kliendid ning treenerid positiivsust. Minu jaoks ongi tööl valitsev õhkkond üks kõige olulisemaid näitajaid.

Kohustusi on administraatoril omajagu: tennise-, tantsu- ja kohvikuklientide teenindamine, kauba vastuvõtt ja väljapanek, väiksemad korrastustööd ja igasuguste jooksvate probleemidega tegelemine. Töö toimub vahetustega seitse päeva nädalas. Päevas on kaks vahetust: hommikune 8-16 ja õhtune tavaliselt 16-23. Samas on olnud ka nädalavahetusi, kui täiskasvanute tenniseturniirid kestavad südaööni. Palk on ka minu arust igati mõistlik – 2,40 tunnis ja lisaks 10% kohviku müügitulust. Üks suur boonus minu jaoks on võimalus käia tasuta tantsutrennides.

Lõpetuseks võin öelda, et ega Eestis noorel kooli kõrvalt kerge sobivat tööd leida pole, aga see on võimalik. Tööturul on konkurss suur, näiteks eelmine sügis sain koha, kuhu oli üle 200 kandidaadi veel. Siiski tööd tõesti sooviv inimene leiab endale sobiva koha.

Jõudu ja pealehakkamist!