Thursday, April 23, 2015

Kaunid paigad

Vahepeal sain isegi tervemaks ja sain külastada mitut eriti ilusat kohta. Bremeni kesklinnas on suur park nimega Bürgerpark, kus on hea jalutada ja rattaga sõita. Lisaks on aga pargis ka miniloomaaed eriti nunnude minilehmade, minilammaste, eeslite ja teiste loomadega. Kui me käisime, siis neid paitada ei saanud, aga mingil viisil peaks olema võimalik neile ligemale ka saada. 


Erasmus Initative korraldas külastuse Focke muuseumi, mis on Bremeni linnamuuseum ja keskendub Bremeni ajaloole. Tunniajane giidiga tuur oli väga kiire, aga hiljem saime omapead ringi vaadata ja vaatamist jagus küllaga. Lisaks peamajale oli vana küünihoone talu tööriistade ja masinatega ning 20. sajandi keskpaigas meredel seilanud laev originaalseisundis. 

Laeval olnud giid oli väga tore härra, kes rääkis väga head inglise keelt ja oli kunagi päriselt seilanud laevadel ning jagas oma reisikogemusi meiega. PS! Kuna olin endiselt haige, siis olen teistega võrreldes ilmselgelt paksult riides. 
Laev oli mõeldud kahele meremehele ja ruumi oli seal väga vähe. Pildilt pole hästi aru saada, aga ma ütleks, et voodid olid umbes 1,5 meetrit pikad. 

Originaalne laevakere mingist ajast (jah, väga täpne kirjeldus). 

Siin pildil on kujutatud Bremenit, aga kõrgeid maju on oluliselt rohkem, kui tegelikult pildi valmimise ajal oli. Kunstniku eesmärk oli näidata Bremenit võimsa linnana ja seetõttu lisas ta torne pildile. 

Palju kauneid laevu
Mu majakaaslane Flora tutvustas mind liikumisele Nerdfighters ja pühapäeval käisime Oldenburgis kahe teise nerdfighteriga kohtumas, Väga toredad saksa tüdrukud olid ja loodetavasti kohtume varsti jälle nendega. Nerdfighterite liikumine tundub hea võimalus kohtuda kohalike avatud meelega inimestega. Oldenburg oli kena linn ja lisaks jalutamisele käisime pedaalidega paadiga sõitmas. Flora ja Javi olid varem mitu korda käinud, aga mulle oli esimene kogemus ja algul oli isegi veidi hirmus. Javi oli eriti hulljulge ja ronis paadi ninaosale, mina istusin rahulikult paadis ja üritasin tüürimist selgeks saada. Algul oli päris keeruline, tegin pidevalt ringe kanali peal, aga lõpuks tuli isegi edukalt välja. Pärast käisime ühes itaalia kohvikus, kus ettekandjad üritasid Itaalia meeleolu tekitada eriti kiiresti rääkides ja tegutsedes. Mulle meeldib rahulik teenindus igaljuhul rohkem. Lisaks käisime Iiri pubis, kus proovisin banaaniõlu, mis oli huvitav, aga uuesti nii magusat õlu mina ei telliks.