Tuesday, July 16, 2013

Kaks kuud, isegi rohkem

on möödas viimasest korrast, kui blogisin. Mõtlesin, et täna ju ometi võiks. Seega jagan mõned killud, mis pähe torkavad.

*
Inimesed on ilusad ja head
Näide 1 -  noormees, kes võttis mu salli tänavalt üles ja kiirendas sammu, et see mulle uuesti tagasi tuua. Olin üliõnnelik selle tagasi saamise üle, aga tol hetkel suutsin pomiseda ainult vaikse aitähi. 

Näide 2 - autojuht, kes pidas kinni mu kõrval, kui rattaga sõitsin, ja ütles alguses midagi arusaamatut. Paari kordamise järel sain aru, et ta ütles: "Telefon kukkus". Suutsin taas kiirelt aitäh öelda ja tagasi sõita veidi maad, siis nägin oma nokiakest keset sõiduteed vedelemas. Lõpuks sain ta kätte ja töötab ilusti siiani. 

Vastunäide 1 - autojuht, kes keeras paremale tanklasse nii et Varje pidi täiega pidurdama, et autorataste alt pääseda. Tanklaala läbis ka uskumatu kiirusega selleks, et veidi aega kokku hoida. Õudne, kui inimestel nii kiire on. 

*
Lapsed on vahvad. Kuigi suvel on keskuses päris vaikne, siis paar trenni kõige väiksematele tennisesõpradele toimub sees ka. Eile oli mul aega pikemalt ühte trenni vaadata - väga lahe ikka, kui õnnelikud lapsed on, kui pallile pihta saavad või esimesena kõik pallid kokku jõuavad koguda. Lisaks ütles üks väike neiu kevade poole mulle kapivõtit üle andes ujedalt: "Teil on väga ilus kleit" ja minu aitähi peale naeratas, aga läks kiiresti minekule. Üldse enamik lapsi on väga arglikud minu suhtes. Enda arust ma küll nii suur ja hirmus nüüd pole. Isekorjamise põllu lapsed on kusjuures palju julgemad, seega võib-olla on viga selles letis, mis siin tennisekeskuses on. 

*
Kas Sa oled sellise vihma kätte jäänud, et riided tilguvad ja neist saab hiljem vett välja väänata? Minul on seda korduvalt juhtunud, tavaliselt rattaga sõites. See suvi sain aga esimest korda tõsiselt läbimärjaks isekorjamise põllul tööl olles. See oli ikka korralik padukas koos äikesega. Hästi palju inimesi oli ka parajasti põllul ja eks nad ikka tulid alles siis ära, kui juba vihma hakkas sadama. Mina aga pidin ikka nende marjad ära kaaluma ja summa välja arvutama. Kalkulaator ei pidanud vihmale vastu ja otsustasin oma telefoni kasutada. Lõpuks ütles tema ka üles, aga selleks ajaks oli enamik kliente ära teenindatud. Istusin siis ka lõpuks autosse ja sõitsin kuivi riideid otsima. Õnneks on Kärt umbes sama suur kui mina ja jagas mulle lahkelt oma kuivi riideid. Telefon pinises pärast kuivatamist ka helistamisel pidevalt, aga kui oli öö otsa lahtivõetult seisnud, siis hakkas uuesti täitsa ilusti tööle. Nokiatele ikka tuleb au anda ja mitte ainult neile vanadele. Täna jäin Tähtverre tööle sõites vihma kätte ja kohe, kui jõudsin töö juurde varju, jäi vihm järgi ja rohkem täna sadanud pole. Mingi halb karma. Muidu oleks vihma aga vaja veel ja veel ja veel, sest kõik kuivab ja siis käiks mul rohkem tennisekliente ka mängimas.

*
Selle suve kurb lauluke: Passenger - Let her go. Tegelikult ilmus see laul juba eelmise aasta juulis esimest korda, aga nagu wikist saab lugeda, siis Euroopasse murdis selle aasta alguses. 
PS! See on päris hämmastav, et wikist leiab igasugu asjade kohta infot ja wikihow põhjal saab kõike tegema õppida. 

*
Ma seisan harksijalu 
ja uudistan maailma. 
Mul on naljakas saba
ja kaks suurt silma. 

Ja ma ei taha
   minna aia taha. 

(Paul Eerik Rummo - Esimene vasikas)