Wednesday, December 04, 2013

Väikesed ja veidi suuremad uhkusehetked

Üks õhtu vaatasin Kuldvillakut ja tundsin ära Botticelli maali. Haa, olen nii osav. Ja finaalküsimuse teemaks oli "Mõjukas kirjandus" ja ma kohe vatrasin, et tuleb niikuinii see enesetappe põhjustanud raamatu küsimus. Ja teate, mis? Küsimus oli: "Goethe raamatu "Noore Wertheri kannatused" tagajärjel hakkasid noored mehed üle Saksamaa riietuma ja käituma nagu peategelane ja tegema seda." Ainult üks neist kolmest targast mehest vastas õigesti. Siinkohal tuleb aitäh öelda Teringule, kes meile ikka korduvalt sellest rääkis. Vahel igatsen neid kirjandustunde taga. Pärast õigesti vastatud küsimusi mõtlen küll, et peaks ka Kuldvillakusse minema, aga see nupu vajutamine tundub hullult keeruline (vähemalt vaadeldes nende tüüpide võimlemist seal), rääkimata ekraanipalavikust. Seega jään tugitoolisportlaseks ja kiidan end ise teleka ees ja blogis. Tundub palju mõistlikum plaan. 

Eelmine laupäev tegime väikese lauamänguõhtu enda juures. Mängisime ka lauamängu "Millal viimati...?", kus tuleb pakkuda, millal viimati keegi midagi tegi. Igaljuhul, Kristin sai küsimuse: "Millal viimati koputasid naabri uksele?" Kui teised ikka pakkusid mõistlikke ajavahemikke kuust ajast kahe aastani, siis ma vastasin: "10 aastat, sest sa Luunjas kindlasti koputasid." Ja Kristin vastas täpselt samamoodi. Ma olen ikka hea sõbranna! :D Sest sellised mängud on parimad sõpruse näitajad (kerge sarkasm). 

Siim, Tuule ja Laura võitsid esimese väitlusetapi. Olin veidi kurb, et ise kohal ei saanud olla, aga vaatasin pärast vähemalt superkvaliteetselt filmitud finaalväitlust ja Toomas oli kohal. Nad on ikka väga tublid. Võitsid kõik eelvoorud ja Siim oli parim kõneleja. Muidugi olen mina selle poole toetaja, et arenemine, osavõtt ja head väitlused on olulisemad kui võit. Aga noo, natuke uhke võin ju ikka olla.

Oktoobris-novembris taotlesin stipendiumeid ja sain mõlemast fondist, kuhu avalduse esitasin positiivse vastuse. Seega raha, yay! Eile käisin TÜ Sihtasutuse stipendiaatide vastuvõtul ja sain oma allkirju kuhugi ilusasse raamatusse kirjutada. Lisaks saime süüa-juua ja olid fancyd taldriku külge käivad klaasihoidjad, mille kasutama õppimine võttis mul pool minutit aega. Tänu stipendiumitele saan nüüd võimaluse suveni ilma tööta toime tulla. See aga tähendab ka, et varsti mind Tähtveres enam ei näe. Mõnes mõttes on isegi kurb lahkuda, aga usun, et see tuleb ikka mu õppimistele ja enesetundele kasuks. Nagu mingi tark mees seal soovitas, siis soovitan minagi kõigil uurida erinevate stipendiumite võimaluste kohta ja kindlasti taotleda. Mina üritasin alles oma kolmandal aastal ja veidi kahetsen, et varem ei olnud teadlik nendest võimalustest. 

Nüüd tuleb tubli edasi olla ja veel enne jõulupuhkust mitukümmend lehekülge kodutöid valmis kirjutada ja vähemalt üks (soovituslikult 3) eksam sooritada. 

Muusika poole pealt kummitab mind viimasel ajal Eminemi ja Rihanna "Monster" 'i refrään, aga see salmiosa eriti huvitav pole. Eminemi uue albumi "The Marshall Mathers LP 2" laulud ei lähe mulle aga kohe üldse peale.

PS! Mu Google chrome ei mängi viimasel ajal youtubei videosid ära. Kas kellelgi on ka veel see probleem või mõni lahendus pakkuda? Ma googlei abi proovisin abi saada, aga ei toimunud eriti. Nüüd kasutan Firefoxi hoopis.