Wednesday, March 26, 2014

Ärge laske päiksel ennast petta

Päiksepaisteline ilm ei tähenda, et
            1. hea mõte oleks minna välja ilma mütsita
            2. hea mõte oleks kooli minna rattaga
            3. hea mõte oleks välja minna baleriinadega
            4. hea mõte oleks minna koeraga jalutama,
sest alati on olemas veel selline tegur nagu TUUL, mis paneb kõiki neid eelmisi mõtteid kahetsema, kui see sulle 15m/s näkku puhub. Aga mis ei tapa, teeb tugevaks? Ei tea, minu puhul teeb pigem haigeks ja haige on RÕVE olla.

Mis veel elu mulle õpetas on see, et kui hommikul on tunne, et täna ei peaks kooli minema ja võib-olla isegi mitte voodist välja tõusma, siis peaks seda tunnet kuulda võtma. Vastasel juhul ärkad sa üles liiga hilja, vaatad, et väljas päike paistab ja rattaga veel jõuaks kooli ja võiks ikka loengutes käia ja siis järgneb sellele ainult üks õnnetuste rada. Nimelt puhub sulle kõige pealt tuul niimoodi näkku, et tunned, nagu sõidaksid rattaga vastu seina. Siis otsustad ratta jätta lõunakasse ja bussi peale minna, aga eelmine buss on just paar minutit tagasi läinud ja järgmine buss on nr 7. Siis sa mõtled, et ega see 7 ju nii suurt ringi ka ei tee Kesklinna jõudmiseks, aga sa eksid. Sest kõige pealt sõidab 7 FIsse, siis pöörab ringil ümber, siis sõidab uuesti FI bussipeatusest läbi (seekord küll teisel pool teed olevast), siis sõidab Eerikasse, siis sõidab ka teise Eerikasse. Siis peale teist Eerikat teeb ümberpöörde ja hakkab linna poole uuesti liikuma. Ja siis tuleb veel üks hurmavalt lõhnav inimene bussi ja nii tore on olla. Lõpuks sa jõuad loengusse 20-minutilise hilinemisega ja avastad, et üks su kinnas on  kadunud. Vähemalt oli loeng päris põnev. 

Aga muidu on päris tore, kuigi aega võiks ikka rohkem olla. Seetõttu ka siia blogisse ei jõua. Mul on isegi päris mitu korda olnud mõtteid, millest kirjutada, aga siis olen sundinud end lõputööle keskenduma. Seetõttu jagan teiega nüüd paari mõtet oma lõputööst: 
  • 2013. aastal registreeriti Eestis 2752 perevägivallajuhtumit, mis moodustasid kõigist kuritegudest 7% ja vägivallakuritegudest 35%. 84% ohvritest olid  naised ja 92% vägivalla toimepanijatest olid mehed.  (Surva, 2014)
  • Paarisuhtevägivald läheb tihti hullemaks pärast partnerite lahkuminekut. Eriti juhul, kui naine lahkub vägivaldse mehe juurest. Seega ei ole ohvri lahkumine vägivallatseja juurest veel mingi lõpplahendus, vaid ohver vajab ka edaspidist toetust ja järelvalvet.
Kui kellelgi on soovi süveneda vägivalla teemasse filmikunsti abil, siis soovitan filmi "Take my eyes" See annab perevägivalla olemuse vägagi tõetruult edasi. 

Liikudes nüüd aga rõõmsamate teemade juurde, siis olen viimasel ajal väga sotsiaalne olnud: sünnipäevad, lauamänguõhtud, niisama istumised, luuleõhtu ja tantsuklubi. Mõned fotomeenutused: 

Fotoseeria "Sandril on äge kodu" (pildistas Kaisa):



Fotoseeria "Oleme normaalsed" (pildistas Maarja fotokas) : 




ja lõpuks fotoseeria "Sotsioloomad on ka normaalsed" (pildistas Kaisa):


Aga kõige vahvam üritus mu jaoks oli Siimu üllatussünnipäev, sest ma ei ole kunagi ühelgi üllatuspeol enne osalenud ja see oli ikka täiega tore. Eriti seetõttu, et Siim reaalselt ei oodanud seda. Muidu oli ka vahva: sain paar uut mängu teada ja arvasin "Pime lolluses" 3 küsimusega ära, et olen Queen Elsa, olgu, ma ütlesin "Eliisa", aga mulle tuldi vastu. Mina ei ole süüdi, et mul ei ole parim nimemälu. Ja sain nerf-püssiga õhupalle lasta ja sain isegi pihta. 

Seega tore-tore-tore. Elisabethil oli ka sünnipäev, aga kuna sellest veel pilte pole, siis siin üks meie katse teha sõbrapilti (klõpsas Maarja): 


Ja sellise rõõmsa meeleoluga lõpetakski. Sulle, armas lugeja, jõudu kevadväsimusega toimetulemiseks!

PS! Jungle Brunch on väga lõbus mäng.