Tuesday, March 05, 2013

Täna on alles teisipäev?!!!

Mingi väsimus ja jõuetus. Talv võiks läbi saada ja tervis taastuda ja Tarmo sõjaväest koju tulla. Kuna mul on hunnik mõtteid, aga aega ega jõudu blogimiseks pole, siis nüüd panen siia lihtsalt killukestena kirja need ja võib-olla kunagi kirjutan pikemalt. 
*
Mind võeti EVSi Peakohtunike kotta, yay, yay!
*
Päris tükk aega tagasi avaldati uuring, mille kohaselt saavad pehmete erialade lõpetajad Eestis rohkem palka kui reaalalade lõpetajad. Siin on näiteks üks uudis selle kohta. Kuigi ma väga tahaksin seda uskuda ja kiidan igati heaks uudise eesmärgi ka sotsiaalteadlasi vahelduseks tunnustada, siis uuring ise ei luba teha päris selliseid järeldusi, nagu on soovitud. Nimelt on sotsiaalteadusteks kokku pandud sotsiaalteadused, ärindus ja õigus. Üldse on erialad väga kummaliselt valdkondades seatud. Minu arust oleks igati loogiline kasutada erinevaid teaduskondi ehk siis majandus, õigus ja sotsiaalteadus peaksid kõik eraldi olema. Samuti on uuring ise pealkirjastatud «Why do social science graduates earn more than natural science graduates in Estonia?», mis ei ole aga päris sama nagu sotsiaalteadused vs reaalteadused. Kuidagi väga arusaamatu on see kõik minu jaoks. Ühelt poolt tahaks uskuda Eesti majandusteadlaste poolt tehtud uuringut, teisalt on aga seda väga raske teha. 
*
Inimesed on hästi toredad viimasel ajal. Näiteks täna oli mul pärast viimast loengut juba eriti väsinud olla ja siis vingusin ja siis Anneli tegi mulle kalli ja siis Kaisa ja Paula ühinesid. Tore oli. Lisaks käisin reedel inimestega suhtlemas ja laupäeval Manni sünnipäeval ja pühapäeval Võrus. Kohtasin neiut, kes isegi praeguste ilmadega hääletab. Minu jaoks veidi kõhedust tekitav, eriti pühapäevase tuisu puhul. Eile astusime neljakesi lahingusse SPSSi vastu, kuigi SPSS võitis, on minul meisse usku ja kindlasti pole sõda veel kaotatud. 
*
Meie auto läks remonti ja saime asendusauto, milleks on Citroen C1. Nii miniautot ikka annab leida. Parkida on muidugi mugav, aga praeguse lumega ja maal on ikka päris palju õudust ka. 
File:Citroen C1 front 20080417.jpg

*
Pühapäeval Võrus käies sai Tarmo isegi kolmeks tunniks linnaloale. Tahtsime siis kuhugi sööma minna, aga kõik kohad olid teisi ajateenijaid täis. Lõpuks suutsin mina leida ühe väikese koha. See sarnanes Tartus asuvale Ümarlaua baarile - peale meie olid seal veel kaks väga elavalt arutlevat keskealist veidi vintis härrat ja sööki serveeriti plastnõudelt. Pannkoogid olid aga üllatavalt head. Selliste söögikohtade valikuga on mul üldse õnne. Suvel Varssavis käies suutsin  valida normaalsete turistidele mõeldud söögikohtade asemel ühe tüüpilise poola pubi. Teenindaja rääkis vaid poola keelt ja menüüs olnud "lunch meat" kujutas endast kuklit koos hapukurgi ja konservlihaga. Nämm! Aga õlu oli hea. 

















*
Töö juures sai kuu ametlikult täis, täna sain oma esimese palga ka kätte. Eelmine nädal treenisin uut neiut välja. Kuna mul aga veel väga kogemusi ei ole, siis mõni asi läks kahe peale ikka päris vussi. Aga harjutamine teebki meistriks. 
*
Nüüd aga peaks koolitöödega mässama, nende hunnik aina kasvab ja kasvab. 

Sulle, kallis lugeja, aga päikest ja soojust ja naeru!